dinsdag 19 oktober 2010

Verslagje van Sydney

We zijn nog een dagje in Sydney en dan vertrekken we richting Hunter Valley...
Maar eerst nog wat verhaaltjes over de voorbije dagen.

Zaterdag zijn we naar de Blue Mountains getrokken. Deze bergen (die eigenlijk geen bergen zijn) zijn vooral bekend vanwege de 3 sisters (vroeger de 7 sisters??).
Daar werden we verrast door verse sneeuw. De Aussies vonden het geweldig, dat hadden ze hier nog niet veel gezien. Wij daarentegen vonden het iets minder, maar we hebben toch een heel leuke dag gehad!
De 3 Sisters (Blue Mountains)

Zondag was er van het slechte weer niks meer te merken en hebben we volop van de zon kunnen genieten.
We hebben eerst een bezoekje gebracht aan The Rocks, de eerste nederzetting van Australie en hebben over de plaatselijke (heel gezellige) markt gewandeld.
Voor de namiddag stond er een cruise door de haven op het programma. Hier zijn we langs de duurdere buurten van de stad gevaren (langs het appartement van Russel Crowe, het ex-huis van Tom Cruise en Nicole Kidman, ...). Ook zien we hier enkele mooie strandjes en baaitjes.

Een cruiseschip vertrekt vanuit Circular Quai

's Avonds wandelen we nog even langs het Queen Victoria Building. Dit is een heel mooie galerij vol met de duurdere winkels. Hier hangt ook een heel speciale klok waar we dan natuurlijk ook enkele fotootjes van trekken.

De klok in het QVB

Gisteren zijn we naar de vismarkt getrokken. Deze bleek veel kleiner dan we dachten (4/5 visstandjes, 1 bakker en 1 fruitwinkeltje). We waren hier dus redelijk snel rond.
Toch eten we hier nog de typische fish & chips. (ook dit viel een beetje tegen)

Lesley aan de vismarkt

Namiddag zijn we wat gaan wandelen in de Royal Botanic Gardens. Gezien de grootte van deze tuinen hebben we ons hier wel even kunnen bezig houden, de zon was van de partij en dus hebben we hier volop van kunnen genieten.

Flying Foxes (dezelfde van 4 jaar geleden volgens Lesley!!) zijn hier nog altijd. Anneke, kunt gij dat bevestigen?

's Avonds genoten we in deze tuinen van een zelf samengestelde kaasschotel met tomaatjes en vers fruit. Mmmmmmm...

Lesley geniet van de kaasschotel

Vandaag, dinsdag, zijn we naar de Taronga Zoo geweest. Het mooiste van deze zoo zijn de uitzichten over de stad. Hoe meer we dieren in het wild zien, hoe zieliger deze er in de dierentuin uitzien... Al bij al was het toch een geslaagde dag, zeker gezien het ijsje dat onze dag beeindigde...

De bekende giraf-stad-foto vanuit Taronga Zoo

Morgen nog een dagje Sydney, we gaan Bondi Beach onveilig maken. Dus allemaal hopen op mooi weer voor ons? Merci!

1 opmerking:

  1. Eikes Dat zijn die vieze vleermuizen waar ik toen razendsnel voor ben gaan lopen :-) Volgens mij zijn dat nog dezelfde hoor ;-)

    BeantwoordenVerwijderen