maandag 5 februari 2018

Paihia - Rotorua

Nadat we Paihia achter ons hebben gelaten, zijn we door de regen naar Coromandel Town gereden.
Over deze dag valt dus weinig te vertellen buiten dat we bijna de hele dag in de auto gezeten hebben...

De volgende dag was de zon weer van de partij. Reden genoeg dus om de wandelschoenen aan te trekken en op pad te gaan richting Cathedral Cove. Dit was een heel mooie wandeling van iets meer dan een uur enkele richting, heuvel op, heuvel af...




Na het verplichte ijsje zijn we nog naar de andere trekpleister van deze regio gereden:  Hot Water Beach. Hier kan je met een schop een gat graven waardoor je dan in een gloeiend hete waterpoel kan gaan liggen.

We waren zeker niet alleen in Hot Water Beach
Onze volgende rit bracht ons naar Whakatane. Maar voor we daar aankwamen, hebben we nog een tussenstop gemaakt in Te Puke, de kiwi-hoofdstand van de wereld. Buiten een giant kiwi was daar niet veel van te merken.
Toevallig reden we ook nog voorbij een farm waar we verse aardbeitjes gekocht hebben en een klein ijsje konden eten.

In Whakatane hebben we nog een mooie avondwandeling gemaakt voor we onder de lakens doken.


Waren deze views de reden waarom we hier waren? Neen, natuurlijk niet! We waren daar om met de helicopter naar White Island te vliegen. Ik hoor jullie al denken: White Island, wat is dat? Awel, White Island is een eiland in de oceaan met een nog actieve vulkaan. Deze trip was echt een hoogtepunt van de reis. Hopelijk maken de foto's dit wel duidelijk.


Na deze fantastische trip rijden we door naar Rotorua, bekend voor zijn stinkende (rotte eieren) geisers.



Deze avond hebben we nog een culturele avond met de Maori's gepland. En morgen rijden we alweer verder naar Tongariro National Park. Hopelijk hebben we hier een dag mooi weer zodat we één van de mooiste dagtochten van het land (volgens de kiwi's van de wereld) kunnen doen... Duimen maar!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten