vrijdag 1 oktober 2010

Adelaide en Barossa Valley

Een update over de wedstrijd in de vorige blogpost: er heeft nog niemand een volledig juist antwoord gegeven dus ge kunt nog winnen!!

Gisteren zijn we Adelaide ingetrokken voor een eerste verkenning.  Best een rustig aangenaam stadje met veel universiteiten.  En uiteraard ook een rivier, de Torrens.  Ook hier met een prachtig wandelpad naast het water.
Kris in een prieeltje aan het water met Adelaide op de achtergrond.

Lesley met de rivier achter haar en een nieuwe wedstrijd: wat heeft ze gekocht? ;-)

Dit is onze hostel, een aanrader, heel goed verzorgd!

Vandaag zijn we op daguitstap naar Barossa Valley geweest.  De eerste stop:  het grootste schommelpaard ter wereld.  Iets waar de Australiers wel goed in zijn, overal het grootste in willen hebben/zijn.
De bekendste wijn van Barossa Valley is Jacobs Creek.  Vandaag hebben we geleerd dat dit verre van de beste wijn van deze streek is.  Integendeel zelfs, de Australiers trekken zelf hun neus op voor deze wijn.  We zijn langs 4 wijngaarden gepasseerd.  De eerste was Wolf Blass, waarschijnlijk de meest bekende naast Jacobs Creek omdat hier Foster achter zit, een grote international die deze wijn ook internationaal kan aanbieden.  Wolf Blass verkoopt ook wijnen met een black en platinum label, dit zijn wijnen die voor 140 en 170 $ de fles gaan.  Deze hebben we niet geproefd :-p
Wel hebben we er enkele hele lekkere witte wijnen geproefd.

Met het embleem van Wolf Blass

En maar proeven...

Kris met uitzicht over de Barossa Valley.

We hebben na Wolf Blass dus nog 3 andere wijngaarden bezocht al gaan we daar hier geen volledig verslag van geven.  Deze wijnen ( beter dan Jacobs Creek) zijn bij ons niet te verkrijgen, ze worden enkel uit de kelder verkocht.  We hebben 1 fles wijn gekocht: een Barossa White van de Kies wijngaard.  En daar gaan we morgen van genieten dus die gaat nooit in Belgie geraken :-p

Morgen nog een laatste dag Adelaide en we gaan genieten van de zon, ze geven meer dan 20 graden, wij zijn er klaar voor!
En we mogen ook niet vergeten onze klok morgennacht te verzetten want ze schakelen hier over naar zomertijd.  Het uurverschil bedraagt dan 8,5 uur. (denken we...)

Tot de volgende!


5 opmerkingen:

  1. Hey Kris en Lesley,
    Leuk te lezen, en te zien op de foto's, hoe goed het gaat met jullie :-)
    Wat Lesley gekocht heeft ? Wij dachten eerst ook aan een bikini, maar daarvoor is dat zakje teveel gevuld ;-) Wij vermoeden een 'zomerkleedje' of neen, een bikini met aangepast zomerkleedje :-)
    Geniet er nog van !
    xxx
    Anne, Dominik en Thomas
    ps: wij kregen vandaag ook nog een zomerdagje cadeau, zaaaaaalig :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. allemaal mis!!!
    maar wel goede voorstellen, we gaan de winkels nog eens moeten induiken ;-)

    Geniet nog van het goede weer, ik ga eten in het gezelschap van de kookaburra's :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is een strikvraag, Lesley heeft helemaal niks gekocht. Het is Kris die het heeft mogen kopen, net zoals de oorbellen.

    En volgens mij is het een zwemshort om stoer over te komen tijdens het surfen.

    Kleine broer

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb het wel gekocht en Kris heeft die oorbellen alleen maar voorgeschoten, al vergeet hem da natuurlijk te zeggen :-p

    ook geen zwemshort, ik heb nog een coole van de vorige keer dat ik hier was en ik pas daar nog in dank u wel! :-p

    BeantwoordenVerwijderen