zaterdag 24 februari 2018

St. Arnaud - Punakaiki (en cycloon Gita)

Terwijl we in St. Arnaud waren, is er een cycloon over Nieuw-Zeeland getrokken. Zelf hebben we er niet veel van gemerkt buiten wat regen en wind. Dus veel hebben we hier niet kunnen doen.
Op woensdag, toen de cycloon het land weer verlaten had, viel de schade pas op te meten. Daar waar wij maandag nog Golden Bay bezocht hebben, was deze regio woensdag afgesloten. De enige weg ernaartoe is tot op vandaag nog altijd versperd.

Ook de 2 Coastal Highways naar Kaikoura zijn weer toe. En ze waren pas weer open na de aardbeving van 2016. Omdat we het niet wilden riskeren om voor een gesloten weg te staan, hebben we ervoor gekozen om een dag langer in St. Arnaud te blijven en dan te proberen tot in Kaikoura te geraken.

De derde (en laatste) toegangsweg naar Kaikoura was gelukkig wel weer open. Tot op vandaag is dit nog altijd de enige weg om daar te geraken. Het was wat omrijden, maar we zijn toch blij dat we dit gedaan hebben.

Omdat we donderdag wat later in Kaikoura aankwamen, waren we te laat om een plaatsje te reserveren op de Whale Watching cruise van vrijdagochtend. Op de wachtlijst dan maar. Vrijdag vroeg opstaan en hopen dat er iemand niet komt opdagen. En we hadden geluk, er was nog plaats voor iedereen op de wachtlijst. Enige nadeel: er was een sea sickness warning...

We hebben 2 Sperm Whales gezien, waarvan eentje met zijn staart heeft gezwaaid.

Die is voor een uurtje verdwenen.
Na het walvis-kijken was het tijd om naar Hanmer Springs te vertrekken. Hier aangekomen zijn we naar de hotpools vertrokken en daarna was de dag ook om.

En zo komen we aan bij vandaag. Een dagje rijden naar Punakaiki waarbij het laatste stuk langs een prachtige kuststreek ging (the great coast road).




Punakaiki staat bekend om de Pancake rocks. En die naam is goed gekozen. Allemaal schijfjes rots op elkaar. En niemand die weet hoe dat ontstaan is.



En zo zitten we dan nu in onze hostel in een dorpje zonder winkel en met 1 tavern waar je kan eten. Het laatste tankstation dat we gezien hebben, is ook al bijna 100km geleden. Onze tank is nog vol en we hebben nog eten bij ;-)
Gelukkig hebben ze hier wel een prachtig zicht...

A room with a view
En straks gaan we slapen met het geluid van de golven op de achtergrond...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten