zaterdag 9 oktober 2010

Terug in Melbourne

En we zijn weer waar we vertrokken zijn: Melbourne!!  En we gaan nog ni naar huis, bijlange ni, bijlange ni, ...

In the grampians hebben we nog een paar zeer mooie dingen gezien, watervallen ( McKenzie en Beehive falls), prachtige uitzichten over de hele vallei en mooie wandelingen.  We zullen de foto's voor zich laten spreken:

De McKenzie falls

Nog eens de McKenzie falls (van beneden gezien)

Eventjes met de auto offroad gegaan, hobbeldebobbel....

En toen ineens een kangoeroe in't midden van de weg, recht voor onze auto!
(ok, we stonden stil toen de foto genomen is dus geen gevaar voor de 'roo')

Na de Grampians was het tijd voor een heel ander landschap.  We reden naar Warrnambool, het begin van de Great Ocean Road (GOR).  En ook hier was het weer prachtig:  mooie stranden, rotsformaties en zelfs wat wildlife: pinguins en walvissen!!
Ziet ge ze?? 
Van de walvissen hebben we geen foto wegens te ver weg.
Na een stormachtige avond beginnen we vol hoop op een zonnige dag aan de GOR.  In het begin was het nat maar vanaf de middag kwam de zon ons dan toch versterken.  Net op tijd voor de prachtige welbekende rotsformaties zoals de London Bridge, Bay of Islands en the Twelve Apostels.
Met de Bay of Islands in de achtergrond


Ingepakt tegen de ijzige wind

The London Bridge in het zonneke :-)
Vooral bekend sinds 1990 toen de London Bridge, die nog verbonden was met het vaste land, opeens besloot een eiland te worden terwijl er nog mensen op de rots stonden.

The Twelve Apostels, wat op de foto niet staat is de wind die ons bijna uit ons sokken heeft geblazen...

The Sheoak Falls, hoofd 90 graden naar rechts draaien om ten volle van de schoonheid te genieten.

Met een laatste tussenstop in Torquay, bekend van Bells Beach waar het wereldberoemde surftornooi met Pasen wordt gehouden, zit de GOR erop.  Het aantal foto's van deze 2 dagen is genoeg om een boek te vullen...

En nu dus weer in Melbourne waar we morgen hebben afgesproken met een paar mensen van de eerste tour die we gedaan hebben.  Dus we hebben hier weer goede vooruitzichten :-)
Daarna nog een daguistapje naar Philip Island waar we nog meer pinguins hopen te zien en dan door naar Canberra en Sydney!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten