vrijdag 15 oktober 2010

Sydney!!!!

En we zitten in Sydney!

Eerst nog een verslagje van onze laatste dagen in Melbourne.  We hebben nog een gezellige voormiddag gehad met een paar meiden van de eerste tour.
Hiermee zijn we in Brunswick street een koffie gaan drinken en een cakeje gegeten.  Brunswick street is the place to be om eens lekker te gaan eten, voor alle vintage winkeltjes en nog het meest om aan people watching te doen.
Na de koffie zijn we hier nog iets gaan eten en daarna door naar St Kilda.    Het was zondag en dus heel druk, zeker gezien het mooie weer.

Het uitzicht vanop de pier (St Kilda) riching stad.

Hier hebben we savonds ook pinguins gezien die aan land kwamen na een dagje zwemmen.  En ook de zoveelste trouw, in dat weekend hebben we meer trouwpartijen gezien dan in ons hele leven.

De volgende dag zijn we naar Philip Island geweest ook wel bekend als penguin island.  Stonden op het programma: wijn en kaas proeven, een chocolade fabriek (kan niet op tegen de Belgische), een surfstrand, een koalareservaat (met superschattige babykoala van heeeel dichtbij), en het hoogtepunt: de penguinparade.
Op de foto's van deze dag zullen jullie moeten wachten, het mooiste was de penguin parade waar we geen foto's van mochten trekken.
We hebben gewacht tot zonsondergang op het strand om dan de little penguins (de kleinste ter wereld, ong 30cm groot) uit de oceaan te zien komen en over het strand naar hun nest te waggelen, zeer de moeite!

Op onze laatste dag in Melbourne hebben nog een laatste wandeling door de Botanic gardens gemaakt en zijn we nog eens gaan eten in Brunswick Street.

Lesley met een lekkere moccha (koffie met chocolade) in Brunswick Street.

Na nog een laatste goeie regenbui op onze kop te hebben gekregen, stappen we in de nachtbus richting Canberra en hopelijk richting beter weer.  Waren we daar mis in...
We komen om 4u smorgens in Canberra aan en trekken door de gietende regen richting hostel, we smijten onze rugzakken af en besluiten naar het parlementaire district te wandelen.  We hadden verwacht onderweg wel iets te vinden om een koffie te drinken. Weer mis...
Gelukkig was er wel een brug waaronder we even konden schuilen.  Om 5 en 6 uur smorgens is er in de hoofstad dus niks te beleven...
Alles was nog toe in het parlementaire district en het regende dat het goot.  Een vriendelijke politieagent liet weten dat er voor 9uur hier niks te drinken valt dus wij maar terug door de nog altijd gietende regen naar het meer commerciele gedeelte van de stad waar we na al die tijd, ondertussen ongeveer 8u, eindelijk iets vinden om iets warm te drinken.


het parlement

Ondertussen hopen we op minder regen, weer mis...
We kunnen natuurlijk niet eeuwig in de koffieshop blijven zitten en besluiten naar het warmemorial te gaan.  Daar komen we zeiknat toe en zijn we blij dat we even overdekt kunnen rondwandelen in het museum.

Het warmemorial, we zijn er bijna... (weer mis, het is nog verder dan ge denkt...)

uitzicht over het pleintje van de war memorial

Het museum zelf was wel de moeite, er was zelfs een vermelding voor Belgie.  Er hebben Australiers in Ieper gevochten en zowat elke Australier is hiervan op de hoogte, sommige zijn er al geweest, anderen willen er nog naar toe gaan.  Het verklaart ook waarom als wij zeggen dat we van Belgie zijn, ze vragen van welk deel, vlaams of frans.  Hoort hier bij de basisopleiding...
We hebben hier wel enkele uurtjes kunnen vullen en dan wa het ook gedaan met regenen en konden we terug wandelen naar de hostel.
Bij deze verklaren wij Canberra ook tot de saaiste hoofdstad ter wereld.

En sinds gisteren zitten we dus in Sydney.  Veel beter weer hier zenne, gisteren 30 graden :-)
Voorlopig houden we het hier rustig, gisteren Darling Harbour verkend en savonds ook al de nodige nachtfoto's getrokken.  Vandaag was er ook hier wat regen dus zijn we het aquarium ingetrokken en is de trip naar de blue mountains voor morgen al geboekt.
En dan toch ook al eens gaan piepen naar het opera house en de harbour bridge natuurlijk.
En ook al goe gaan eten in den Ice Cube, Anneke die zou gij nog moeten herinneren ;-)

De Endeavour in de haven, het schip van James Cook.

Opera House bij het vallen van de avond.

Harbour Bridge.

Tot de volgende keer!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten