maandag 1 november 2010

Fraser Island

Op onze laatste dag in Brisbane (de 28ste oktober) zijn we alvast Lesley haar verjaardag gaan vieren, ge kunt daar ni vroeg genoeg mee beginnen!  We zijn eens goe gaan eten en hadden daar zelfs beestig gezelschap, zie foto!

Ons beestig gezelschap.

En daarna zijn we even gaan bekomen op het strand, jaja een strand in het midden van een stad, zo doen ze dat hier!  We zaten daar een tiental minuten toen die donkere wolken ineens van richting veranderden en boven ons hingen.  Bij de eerste druppels zijn we direct gaan schuilen en dat was geen 5 seconden te vroeg.  Op nog geen 5 minuten stonden de straten blank.  De parapluverkoop verhonderdvoudigde.

Dat wit achter Kris is allemaal regen!

Gelukkig is het ook nog opgehouden en konden we nog genieten van het strand en een ijsje. 
Na Brisbane was het alweer tijd voor de volgende stop:  Hervey Bay om van hieruit naar Fraser Island te trekken.  Onderweg naar Hervey Bay kon een stop aan de Glasshouse Mountains niet ontbreken.

Een deeltje van de Glasshouse Mountains.

En dan door naar Hervey Bay.  Wat is er hier te zien?  Absoluut niks! :-)  Wat doen we hier dan?  Ah, Fraser Island he, beetje aandachtig blijven lezen ;-)
Dit is het grootste zandeiland ter wereld.  We hebben dit verkend met een 4x4-bus want op een zandeiland zijn dus ook geen asfaltwegen.  We zijn flink door elkaar geschud.  Hier stond op het programma:  Lake Wabby, Lake McKenzie, Maheno shipwreck ( een hoop oud ijzer, heel fotogeniek), Indian Head (dolfijntjes gezien!), Eli Creek, The Cathedral ( gekleurd samengedrukt zand), het regenwoud en vooral veeeeeeeel zand.  We hebben hier ook de mogelijkheid gehad en genomen om een scenic flight over het eiland te doen. 
We zwommen in een paar van de meren en hebben de onderwaterfunctie van ons fototoestel dan maar direct uitgetest.  Hieronder de allereerste foto onderwater vanuit Australie:

Ziet ge de vis in Lake Wabby??  Wij niet in ieder geval.  De zichtbaarheid in dit meer was dus nul en niet zo ideaal om onderwaterfoto's te nemen...

Kris in Lake Wabby, die zwarte strepen rechts van Kris zijn dus de vissen.

Dan door naar het volgende meer, het zustermeer van Lake McKenzie met een zeer ingewikkelde aboriginalnaam dus die naam krijgt ge nie.

Aha, de zichtbaarheid gaat erop vooruit, alleen geen vissen hier, enkel voeten.

Ook een wandeling door het regenwoud kan niet ontbreken.  Hiervoor moeten we eerst een heel belangrijk ritueel ondergaan.  We trekken krijgerstrepen met zwart zand op ons gezicht!

Neen, Kris heeft geen wallen, Kris is een krijger!

Eli Creek vertrekt vanuit het binnenland en komt uit op het strand om zo de oceaan in te verdwijnen.  Dit is een freshwater creek en ververst zijn eigen 3 keer per uur.  We zijn vertrokken op het strand en door de creek landinwaarts getrokken.

Lesley op ontdekking in de creek, 5 minuten later was ze 7 muggenbeten rijker ( de enige van de hele groep!)

Lake McKenzie is het populairste meer van Fraser Island.  Dit meer wordt vooral gebruikt om Fraser te promoten.  Hier waren we dan ook niet alleen.  Spijtig genoeg was de zon een beetje gaan lopen toen we hier waren.  Dat kon de pret niet bederven en we zijn het meer ingesprongen.

"Het is warm, het is warm, het is warm,...."

En zo zat Fraser Island er weer op.  Vandaag genieten we van een welverdiende rustdag in Hervey Bay.  Of zoals iemand uit de groep het zei:  af en toe heb je een dagje vakantie tijdens je vakantie nodig :-)


2 opmerkingen:

  1. Hey Kris en Lesley,
    we hebben vandaag jullie kaartje ontvangen. Leuk, leuk :-)
    Nog 2 weekjes ... geniet er nog van !

    Veel groetjes,
    Thomas, Anne en Nicky

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoihoi!
    Ik vind jullie foto's en de verhalen er rond echt hilarisch! Jullie mogen van mij nog meer op reis gaan hoor (en dan natuurlijk zo'n leuke blogs maken).

    Doe dat nog goed daar!
    Petra x

    BeantwoordenVerwijderen