vrijdag 26 januari 2018

Auckland

Deze post wordt geschreven met een jetlag, een loden hitte en na het proeven van 11 verschillende soorten wijn... Dus als er fouten in staan, 'Blame it on the alcohol'! ;-)

Gisteren zijn we Auckland in getrokken. Via de haven trokken we naar de Sky Tower. Van hieruit hadden we een heel mooi overzicht over het centrum van Auckland en ver daarbuiten. Hierdoor hadden we direct een idee waar we naartoe moesten...
Maar natuurlijk moesten we eerst een koffietje drinken...





Vervolgens trokken we richting het 'war memorial'. Hier hebben we gewoon het gebouw bekeken. Het museum zelf hebben we niet bezocht want het was veel te mooi weer om binnen te zitten. Dus hebben we 'Eden Hill' maar beklommen. Eden Hill is 1 van de 54 vulkanen waarop Auckland ligt. We hebben hier dus al veel hoogtemeters gemaakt. Van hier hadden we een prachtig zicht over Auckland. En hebben we natuurlijk van een ijsje genoten!





Omdat we ondertussen onze stappen ruimschoots gehaald hadden, zijn we maar iets gaan eten aan de haven en daarna naar onze kamer getrokken...

Na een rusteloze nacht zijn we opnieuw naar de haven gewandeld om daar de ferry te nemen naar Waiheke Island.
Dit eiland heeft een Belgisch tintje, nl. het dorpje 'Ostend' met de straten: Belgium street en Ostend road. (als herinnering aan de Nieuw-Zeelanders die in Belgiƫ zijn gaan vechten tijdens de oorlog)



Daarna hebben we een relatief korte maar mooie wandeling gemaakt van Oneroa tot aan de haven. Daar moesten we op tijd zijn omdat daar de 'wine tasting' tour vertrok.
We hebben 3 verschillende wijngaarden bezocht: Mudbrick, Cable bay en Te Motu. Oftewel 11 wijnen op 3,5 uur. En uitspuwen doen ze hier niet.




En zo zit onze laatste dag Auckland erop.

Morgen gaan we onze auto ophalen en kan onze road trip echt beginnen!

2 opmerkingen:

  1. > Eden Hill is 1 van de 54 vulkanen waarop Auckland ligt.

    Wow, TIL!

    BeantwoordenVerwijderen