dinsdag 21 september 2010

Melbourne en Alice Springs

Ondertussen zitten we in Alice Spring. Het is hier heerlijk weer, niet te koud en niet te warm, ideaal om de buurt te verkennen. Er staat zelfs water in de rivier...

De vluchten zijn goed verlopen, goed geslapen in het eerste deel, veel te wakker om te slapen in het tweede deel. Moe bij aankomst dus...
Vlotjes door de douane, een schattig hondje is even komen snuffelen en toen mochten we zo door, heeft geen 5min geduurd. ( Volgens Kris omdat wij er zo lief uitzien en zijn natuurlijk.)

Eens in het centrum gaan ontbijten en waar kan dat beter dan in de Pancake Parlour. Lekkere pancakes with cream en een overheerlijke capuccino.





























En dan het stad in langs China town, St Patrick's Cathedral en Rod Laver's Arena. Die laatste is redelijk doods als er gene Australian Open doorgaat...
We hebben ook al een deel van de Botanic Garden gedaan. We hebben het hier rustig aan gedaan zodat we nog iets te doen hebben als we hier binnen een paar weken weer passeren ;-)

Langs Southbank keren we terug naar onze hostel waar we het gevecht tegen de jetlag stilaan beginnen te verliezen.


Vandaag (dinsdag) vroeg uit de veren om onze vlucht naar Alice Springs te halen. Rond de middag aangekomen en direct het stad ingetrokken. Eerst langs de Flying Doctors en daarna door naar Anzac Hill voor een uitzicht over de stad.
Kris voor de beklimming.
We zijn langs de oever van de Todd River teruggekeerd. Volgens de receptioniste van het hotel zeer de moeite gezien er nu water in staat en die rivier anders kurkdroog staat, dus bij deze ook een foto van het water:
(ge moet goe kijken he)
Deze avond weer op tijd ons bed in, morgen om 4u50 komen ze ons ophalen voor onze 6-daagse tour door the red centre richting Adelaide.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten